Ohjelma

Pelinrakentajat – Toimivan hybridityöyhteisön avaintekijät 

Ota rohkeasti yhteyttä!

8.3.2024 Johtajuuden monet kasvot -seminaari

8.3.2024 Perjantai

Mikkelin kaupunki viettää syntymäpäiviä samalla viikolla aluevuosikokouksen kanssa ja kokouksen yhteistyökumppanina kaupunki kutsuu nuorkauppakamarilaiset tutustumaan upouuteen jätevedenpuhdistuslaitokseen.

Mikkelin uusi jätevedenpuhdistamo on kiinnostanut alan asiantuntijoita maailmanlaajuisesti ja laitokselle onkin järjestetty useita kymmeniä asiantuntijoiden ryhmävierailuja. Tämä mahdollisuus on ainutlaatuinen, sillä tälle puhdistamolle ei niin vaan kävelläkään sisälle. Sinne pääsee vain kutsuttuna ja vain ennakkoon ilmoittautumalla. Sinne järjestetään kyyditys, eikä omalla kyydillä saapuminen ole mahdollista.

Lähtö: Maaherrankatu, tilausajopysäkki, torin laita, Maaherrankatu, 50100 Mikkeli

Paikkoja on myös hyvin rajoitetusti, eli kipinkapin ilmoittautumaan täällä: https://ssl.eventilla.com/event/opBqL  

Kokoustoimiston löydät hotelli Vaakunan aulasta (I krs.). 

Kokous klo 18-21. 

Kokoustila Kirjala (päivitetty 8.3.)

DP valmennus klo 18-21. 

Kokoustila Kaihu (päivitetty 8.3.)

9.3.2024 Lauantai

Kokoustoimiston löydät hotelli Vaakunan aulasta (I krs.). 

Alue B yhdistyksen vuosikokous. Kokous on avoin kaikille nuorkauppakamarilaisille. Kokouksessa päätetään muun muassa alueen toimintasuunnitelmasta ja budjetista vuodelle 2024. 

Kokoustila auditorio.

Start! -koulutus uusille ja uudehkoille koejäsenille. 

First timers – #ihanmikkelistä kokouselämyksen ensikertalaisille tarjoaa kehitysyhtiö Miksei MikkeliMikkelin kehitysyhtiö Miksei Oy luo elinvoimaa Mikkelin seudulle tukemalla yritysten, matkailun ja toimintaympäristön kehittymistä. Yhtiö palvelee vuosittain 1200 yritysasiakasta ja tarjoaa kokonaisvaltaista tukea Mikkeliin sijoittumisessa. Yhtiössä työskentelee hybridimallilla 40 eri alojen asiantuntijaa.

Kokoustila Urpola.

Vielä ehdit mukaan ideoimaan, soita/laita viestiä 040 487 5111 Johannalle, niin pääset osallistumaan!

Suomeen tarvitaan lisää ideoita ja keksintöjä!

Tähän haasteeseen vastaamme 1,5 tunnin innovaatiotyöpajalla. Työpajan sisällössä sovelletaan mm. startup lean -ajattelua, rapid experimentation -metodeja ja itsetietoisuuden oppeja käytännönläheisesti. 

Työpaja jakautuu kolmeen eri osioon:

– Intro: käydään läpi innovoinnin lähtökohdat, sen tärkeys niin yrittäjän kuin Suomenkin näkökulmasta ja käydään läpi onnistuneita sekä epäonnistuneita innovaatioita. Myös innovoinnin esteitä ja mahdollistavia asioita käsitellään lyhyesti. 

– Työpajan fasilitointi: tarkoituksena on auttaa jokaista työpajan osallistujaa kehittämään mahdollisimman monta ideaa innovoinnin lisäämiseksi. Ideointi ja ideoiden kerääminen tapahtuu Hopscotch -menetelmällä. Työpajan ideoinnin tulosten keräämiseen hyödynnetään Miro boardia. 

– Koonti, yhteinen keskustelu ja rahoitusmahdollisuudet: koonnissa käydään avointa keskustelua eri ideoista ja niiden potentiaalista vaikutuksesta. Innovaation merkitys ja vaikutus niin yksilön kuin yhteiskunnankin tasolla tulee osallistujille selväksi: jos innovaatio muuttaa tarpeeksi suuren massan käyttäytymistä, niin siitä tulee Suomenkin, jopa maailman, tasolla merkittävä. Koonnin jälkeen käydään ytimekkäästi läpi rahoitusvaihtoehdot sekä julkiselta että yksityiseltä puolelta painottaen julkisia rahoituslähteitä.

Koulutuksen jälkeen osallistujat ymmärtävät innovoinnin merkityksen, sen vaikuttavuuden ja potentiaalin. 

HUOM! parhaimmat ideat palkitaan lahjakortilla 🙂

Osallistujien on mahdollista osallistua myös nuorkauppakamareiden Tuottava Idea -kilpailuun omilla ideoillaan. Kilpailuaika 1.3.- 14.4.2024!

Valmentajana toimii toimitusjohtaja Oki Tåg, Trainshare Universal Oy. Koulutuksessa yhdistyy kouluttajan yli 20 vuoden kokemus innovaatiotoiminnasta, ideoiden validoinnista ja yli 1000:n yrittäjän sparraaminen asian tiimoilta.

Innovaatiotyöpajan tarjoaa EESpäin Innovaatiot -hanke, Kaakkois-Suomen ammattikorkeakoulu (Xamk), Xentre -yksikkö. Projekti on Euroopan unionin osarahoittama ja sen tavoitteena on ekosysteemisesti toimivat innovaatiopalvelut, jotka mahdollistavat vaativien ideoiden kehittämisen kohti kaupallistamista. 

EESpäin Innovaatiot -hankkeen varsinaisena kohderyhmänä ovat toimivat yritykset ja aloittavat yrittäjät, joilla on tahtotila kehittää uutta, innovatiivista liiketoimintaa ja lisätä omaa TKI-toimintaansa.

Työpaja on kaikille avoin ja maksuton! 

Ilmoittaudu mukaan viimeistään ti 5.3.2024 TÄSTÄ! 

Muutokset mahdollisia. 

Kokoustila Kaihu.

Lisätietoja: Johanna Koponen, 040 487 5111, johanna.koponen@xamk.fi 

 

Toiminnallinen luento etätyön ergonomiasta. Yrittäjä, fysioterapeutti Jaana Pöyry, Hirvensalmen Fysioterapia

Jaana Pöyry katsoo kameraan.

Pöyry on koulutukseltaan fysioterapeutti ja toiminut Hirvensalmen Fysioterapia Oy:n yrittäjänä jo 30 vuoden ajan. Yritys tarjoaa monipuolisia fysioterapiapalveluja tuki- ja liikuntaelinsairauksista neurologiseen ja geriatriseen kuntoutukseen. Jaanalla on pitkä kokemus ryhmäterapioiden ohjauksesta ja viimeisimpänä koulutuksena hän suoritti akupunktiokoulutuksen keväällä 2022.

P.s. varaudu venytyksiin ja ole valmis luopumaan jakkutakista 🙂 

Kokoustila Kirjala.

Lounaalla on tarjolla: 

Salaattipöytä, ylikypsää possun niskaa, sinappikastiketta ja perunamuusia
Kasvisvaihtoehtona selleripihvit ja kasvisragu (vegaaninen)

Kahvit, tee ja pieni makeinen kuuluu lounaaseen.

Lounas tarjoillaan: Frans & Michelle, I krs., Original Sokos Hotel Vaakuna

LähiTapiola Savo-Karjala on asiakkaidensa omistama aidosti
paikallinen ja palveleva elämänturvayhtiö. Sijoitumme Järvi-Suomeen,
Etelä-Savon ja Etelä-Karjalan maakuntiin. Yhdeksän toimistoa sekä paikallinen
puhelin- ja korvauspalvelu takaavat, että asiantuntijat ovat tavoitettavissa
helposti ja nopeasti. 

Olemme alueellamme vahinkovakuuttamisen markkinajohtaja, tarjoamme
palveluitamme laajan palveluverkoston kautta yli 50 000 asiakkaallemme.
Asiakkaita palvelemassa meillä on yli 60 finanssialan ammattilaista. Olemme
vahvasti osa paikallista elinkeinoelämää ja sitoutuneita alueen
kehittämiseen. Vastuullisuus on meille erittäin tärkeä arvo. Tuemme
paikallisesti kulttuuria, yhdistyksiä ja urheilua. Erityisesti lasten ja
nuorten harrastus- ja liikuntamahdollisuuksien tukeminen on lähellä sydäntä.

Meidät tavoitat kotisivujemme kautta tai numerosta 015 744 3401 ja meille
olet tervetullut asioimaan myös ilman aikavarausta. 

Tilaisuuden esittelystä vastaa myyntipäällikkö Mikko Ralli, Lähi-Tapiola.

Kokoustila Kirjala.

Niina Kuuva kasvokuva kahden koivun välistä.

Saaristokunta Puumalan kunnanjohtaja Niina Kuuva, Puumalan kunta. Kuuva on työskennellyt aiemmin Etelä-Savon Yrittäjien aluejohtajana sekä tutkimus- ja kehittämistehtävissä Helsingin yliopiston Ruralia-instituutissa.  

Monipaikkaisuus vahvistui koronavuosina. Mitä siitä on tällä hetkellä jäljellä?

Kuuvan puheenvuorossa käydään läpi monipaikkaisuuden merkitys aluekehitykselle ja -taloudelle. Monipaikkaisuus avaa ovet myös toiseen suuntaan – pois maaseuduilta. Mitä viivan alle jää nyt ja tulevina vuosina?

Kokoustila Kirjala.

Puhekilpailussa kisataan alueen puhekilpailun mestaruudesta. Voittaja julkistetaan illan gaalassa. 

Fasilitaattorina toimii aluekoulutuspäällikkö Hannele Impola. 

Kokoustila Auditorio (päivitetty 9.3.).

Mitä: Kuohuviinitasting pienillä makupaloilla. Mahdollisesti myös yllätysohjelmaa. Aika: Lauantaina 9.3.2024 klo 14–16Paikka: DOM Mikkeli, Porrassalmenkatu 18. Sijainti kävelymatkan päässä kokoushotellista.Kenelle: Senaattorit, kunniajäsenet, seuralaiset ja iipparit 

Mainoskuva, jossa kuohuviinilaseja pöydällä sekä logoja.Ohjelmaosuuden tarjoavat JP-ravintolat (#63143 Jyrki Peltonen), RL-Palvelut (#69512 Nina Rasola), SaaraLiu (#70503 Saara Liukkonen), Saimaa Audit (#70862 Juho Himanen) ja Aitoasunnot Oy (#72275 Marko Palhomaa).  Ilmoittautumiset viimeistään maanantaina 4.3.  https://forms.office.com/e/MgTqFth2vf

Kouluttajana toimii etä- ja monipaikkaisen työn edelläkävijä ja tietokirjailija Ulla Vilkman. Hänen yhteistyönsä suomalaisten organisaatioiden kanssa etä- ja hybridityöhön sekä monipaikkaisiin organisaatioihin liittyvissä kysymyksissä alkoi jo vuonna 2015. Vilkmanin ensimmäinen kirjansa (Talentum 2016) käsitteli etäjohtamista joustavassa työssä. Vilkmanilta on ilmestynyt myös julkaisut: Hyvän johtamisen työkalupakki (Ideapakka 2017), Etätyö ulkomailla (Basam Books 2020) sekä Monipaikkainen tiimi (Ideapakka 2021).

Tällä hetkellä Vilkman toimii modernin johtamisen kehittäjänä, monipaikkaisen työn asiantuntijana, sekä asiantuntija- ja valmennusorganisaatio Timanttia Consulting Oy:n toimitusjohtajana. Lisäksi hän juontaa mm. Inhimillinen johtaminen -podcastia. 

Vilkmanin oma tiimi työskentelee paikkariippumattomasti ja auttaa asiakkaita kehittämään johtamista, toimintatapoja ja osaamista monipaikkaisessa työssä. Vilkmanilla on pitkä kokemus johtoryhmien, lähijohtajien ja henkilöstön valmentamista, sekä erilaisten työpajojen ja kehittämisprojektien vetämisestä yhdessä tiiminsä kanssa. Vilkman on uransa aikana toiminut mm. henkilöstön kehittämisen tehtävissä, koulutusjohtajana, yrittäjänä sekä markkinoinnin tehtävissä. 

Iloinen naishenkilö värikkäässä paidassa.

@Ullavilkman @timanttiaconsulting

Kokoustila Kirjala.

JCI Discover

Kouluttajana koulutus- ja kokoustoiminnan kehitysjohtaja Hanna Ikonen.

Rekisteröitymislinkki: https://jci.cc/web/#/training_detail?id=6066 

Kokoustila Urpola.

Gaalassa palkitaan edellisen vuoden onnistujia ja työmyyriä. Gaalan juontajana toimii yrittäjä Henna Suikki, Terapiaperhonen

Gaalan menu:

Alkuruoka:
Siikatartar, pikkelöityä fenkolia ja sahramimajoneesia
Kasvisvaihtoehto: Munakoisotartar ja tomaattisalsaa VEG

Pääruoka:
Karitsan paahtopaistia, perunakakkua, limeselleripyreetä ja tummaa 
timjamikastiketta
Kasvisvaihtoehto: Punajuuripihvejä, grillattua kukkakaalia, tattilientä VEG

Jälkiruoka:
Creme Brulee, lakkahilloa
Vaihtoehto: Marinoituja hedelmiä ja kookosvaahtoa VEG
Kahvia, teetä

Alkoholillinen/ alkoholiton viinipaketti tai vichypaketti
Kahviavec (omakustanteinen)

Ehostautuminen

Jos kaipaat hiuksiisi kampausta lauantai-illan gaalaan, suosittelemme lämpimästi varaamaan pikakampausajan parturi-kampaamo Lei-Ran Loisteeseen. Kampaamo sijaitsee aivan kokoushotellin kupeessa, joten siellä on nopea ja helppo käydä laitattamassa kampaus.  

Varaathan kampaamoajan soittamalla 040 142 4479 viimeistään 22.2. eli samana päivänä kun kokouksen rekkari umpeutuu. Sen jälkeen kampaamo avaa ajanvarauksen myös muille asiakkaille. 

Kampaukset ovat pikakampauksia 30 min. ja hinta 35-40 euroa. 

Puitteet ikimuistoiselle aluevuosikokoukselle luo Original Sokos Hotel Vaakuna. Vaakuna sijaitsee hyvien kulkuyhteyksien päässä Mikkelin keskustassa.