Vuoden Mikkeliläinen on Jarmo Lautamäki

Mikkelin Nuorkauppakamari on vuodesta 1978 lähtien jakanut Vuoden Mikkeliläinen –tunnustuksen. Tunnustuksen voi saada Mikkelin tuomisesta maailmakartalle erilaisilla teoilla ja toimilla sekä Mikkelin myönteisen kuvan luomisesta. Tunnustusta ei voi saada urheilemalla eikä politikoimalla. Vuonna 2023 Mikkelin Nuorkauppakamari on myöntänyt Vuoden Mikkeliläinen tunnustuksen Jarmo Lautamäelle, joka on Elämäni Eläimet ry:n perustaja ja puheenjohtaja sekä Jampan Eläinhoitolan pitäjä.

Palkinnon kriteerit ovat vuosien saatossa täyttäneet eri alojen vaikuttajat, joiden nimet ovat useimmille tuttuja. Tänä vuonna haluttiin palkinta pyyteettömästä ja merkittävästä luonnonvaraisten eläinten hyvinvoinnin eteen tehdystä työstä. Jarmo on auttanut täysipäiväisesti villieläimiä lähes 20 vuotta vapaaehtoisvoimin ja lahjoitusten avulla.

Jarmo Lautamäen panoksen ansiosta mikkeliläiset ja viranomaiset tietävät keneen olla yhteydessä, jos kohtaavat loukkaantuneen villieläimen – ja apua on saatavilla aina vuorokauden ajasta riippumatta. Toimintasäde ylettyy myös Mikkelin ulkopuolelle, koko Itä-Suomeen ja jopa sen ulkopuolellekin.

Jampan Eläinhoitolassa, hänen omassa kodissaan, hoidetaan villieläimiä laidasta laitaan ja hänellä onkin kokemusta lukuisista eri lajeista. He auttavat eläimiä myös hoitolan ulkopuolella ja voivat hoidon lisäksi auttaa esimerkiksi sisätiloihin eksyneen eläimen palauttamisessa luontoon.

Jarmo ajaa myös luonnonvaraisten eläinten asiaa ja tuo eläinsuojelulakia ihmisten tietoisuuteen.

Vuoden Mikkeliläinen -tunnustuksen vastaanotti Jarmo Lautamäki (kuvassa) Mikkelin Nuorkauppakamarin tämän vuoden puheenjohtajalta Hanna Laukkaselta.

”En tee tätä työtä palkintojen tai tunnustusten takia, vaan pelkästään rakkaudesta eläimiin ja luontoon. Olen kuitenkin sydämellisesti kiitollinen, kun vapaaehtoistyö huomataan. Olen pyrkinyt tuomaan esille paitsi toimintaani luonnonvaraisten eläinten auttamisen parissa, myös kotikaupunkiani Mikkeliä. Mikkeli on mielestäni eläinystävällinen kaupunki. Sen olen huomannut mm. lukemattomista puheluista luonnonvaraisiin eläimiin liittyen. Ihmiset ovat oikeasti kiinnostuneita myös luonnonvaraisten eläinten hyvinvoinnista”, kommentoi Jarmo Lautamäki.

Puheenjohtaja Hanna Laukkanen, Vuoden Mikkeliläinen Jarmo Lautamäki ja Miisa-kissa.