Vuoden Positiivisin Mikkeliläinen 2023 ehdokkaat

Ehokkaina Vuoden Positiivisin Mikkeliläinen -äänestyksessä 25.9. – 8.10.2023 ovat:

  • Bloodred Hourglass – BRHG (yhtye)
  • Grilli-Kahvila Toripulu yrittäjät Mikko Romo ja Ville Asikainen
  • Hukkanen Pauliina (Teatteriravintola ILO)
  • Mattinen Harri (K-Citymarket)
  • Mikkelin Palloilijat – MP
  • Tillanen Kai (EST Henkilöstöpalvelut Oy)

Tutustu ehdokkaisiin:

Ehdokkaiden esittelyt on koostettu ehdokasasettelussa annettujen perusteluiden pohjalta.

Bloodred Hourglass – BRHG

Mikkeliläinen yhtye, Black Box Mikkeli -tapahtuman järjestäjä

Kansainvälisesti tunnettu metalliyhtye, joka muistuttaa aina yleisöä siitä mistä ovat kotoisin. Heidän sanotaan olevan Mikkelin ylpeys. Ovat nostaneet Mikkelin nimen metallimusiikin kartalle ja edistäneet paikallista musiikkikulttuuria. Yhtyeen ylläpitämä Black Box Mikkeli -tapahtuma on paikannut kaupunkiin Jurassic Rockin jättämää aukkoa suuresti.

(Kuva: Outi Puhakka, Outokuva)


Grilli-Kahvila Toripulu yrittäjät Mikko Romo ja Ville Asikainen

Kesäkahvila, joka palvelee myös talvisin. ”Siellä ei hymy hyydy edes paukkupakkasilla tai yöntunteita, kun palvelevat asiakkaita taidolla ja hyvällä huumorilla.” He ovat aktiivisia toimijoita, jotka ovat tehneet paljon mikkeliläisen kulttuurin eteen. Tuovat positiivista menoa ja tapahtumia Mikkeliin. Ovat positiivisesti monessa mukana ja pitävät Mikkelin maailmankartalla. ” Tehokkaampaa ja asiakaspalveluhenkisempää ammattilaista ei tästä kylästä löydy.”


Hukkanen Pauliina

Teatteriravintola ILOn perustaja ja yrittäjä, näyttelijä

Pauliina tuo valoa synkkyyteen, hän on niin valloittava persoona! Uudistuu, verkostoituu, kehittää ja valloittaa niin isot kuin pienet estradit. Positiivisella ja rohkealla otteella markkinoi Mikkeliä maailmalle oman persoonansa ja näyttelijätyönsä kautta. Mikkelin valovoimaisin keulakuva ja kehittyvän elinvoiman ruumiillistuma. Tarvitsemme positiivisia hänenlaisia esikuvia, jotka luovat uskoa ympärilleen ja koko kaupungin tulevaisuuteen. ”Pauliina on energiapakkaus, joka pitäisi kloonata niin jopa Mikkelissä lisääntyisi usko itseen ja omaan tekemiseen. Brändilähettiläs parhaasta päästä.”

(Kuva: Pihla Liukkonen, Kontrastia.)


Mattinen Harri

K-Citymarket kauppias

Virkeä, positiivinen ja avoin kaveri, niin tavatessa kuin sosiaalisessa mediassakin. Jaksaa luottaa ja panostaa Mikkeliin sekä vie Mikkeliä maailmankartalle. Saanut Citymarketin uuteen loistoon ja kasvuun. Ottaa asiakkaat huomioon, toteuttaa toiveita ja on tavoitettavissa. Tekee somessa hyviä kannanottoja ja tuote-esittelyjä.


Mikkelin Palloilijat – MP

Joukkue on toteuttanut ennakko-odotuksiin nähden poikkeuksellisen positiivista ja energistä jalkapalloa läpi kauden. Peli-ilme on pysynyt korkealla. Pelannut hienon kauden ja uhmannut ennakko-odotuksia myös pelillisesti. Joukkue on täynnä nuoria ja lahjakkaita pelaajia ja myös joukkueen omat kasvatit menestyvät. Peleissä on ollut hyvin yleisöä ja kausi on näkynyt myös valtakunnallisessa mediassa, mikä tuo Mikkelille positiivista julkisuutta.


Tillanen Kai

EST Henkilöstöpalvelut Oy:n asiakkuuspäällikkö, yrittäjä

Jukurilegenda, joka on jatkanut positiivista joukkuehengen luomista myös työelämässään. Positiivinen ja humoristinen asenne ja ote kaikkeen tekemiseen. Yrittäjänä ja työpaikkojen luojana Kai mahdollistaa monelle mikkeliläiselle työn ja onnistumisia arjessa. ”Kai luo hyvää ilmapiiriä ja työkulttuuria omalla persoonalla ja laittaa itsensä likoon verkostonsa kautta monen puolesta päivittäin. Hyvänä esimerkkinä raikas ja huumorilla höystetty some-viestintä; turha jäykkyys pois ja POSITIIVISUUTTA kehiin.”


Vuoden Positiivisimman Mikkeliläisen valintaäänestys on päättynyt.

Vuoden Positiivisin Mikkeliläinen julkistetaan Mikkelin Jukureiden kotipelissä pe 13.10. – Tervetuloa jännittämään tuloksia!

Yhteistyössä Vuoden Positiivisinta Mikkeliläistä etsimässä: Aitoasunnot, DOM Mikkeli, Länsi-Savo, Mikkelin Jukurit, Neiti Neilikka, Original Sokos Hotel Vaakuna Mikkeli sekä Positiivarit.

Mikkelin Nuorkauppakamari on valinnut Vuoden Positiivisimman Mikkeliläisen jo vuodesta 2005. Aiempien vuosien voittajia pääset tarkastelemaan täältä. Suomen Nuorkauppakamarit ja Positiivarit ovat tehneet vaikuttavaa yhteistyötä jo vuodesta 1993 lähtien valitsemalla ja jakamalla vuosittain Vuoden Positiivisin Suomalainen -huomionosoituksen. Vuoden Positiivisin Suomalainen julkistetaan aina valtakunnallisella Positiivisuusviikolla vk 36, eli 4.-10.9.2023.

Lisätiedot: projektipäällikkö Tiina Ylönen (tiina.ylonen@jci.fi)