Jäseneksi

Jäsenyys | Jäsenille | Jäseneksi

Täytä jäsenhakulomake

Koejäsenyys

Kamariura alkaa aina koejäsenyydellä, koejäsenyys antaa sinulle mahdollisuuden tutustua toimintaamme ja aikaa pohtia, onko tämä sellaista toimintaa mitä odotit.

Mikkelin Nuorkauppakamarissa koejäsenenä voi olla 2 vuotta. Koejäsenmaksu on 30 e/vuosi. Koejäsenyyden aikana tulee suorittaa START-koulutus, osallistua projektiin ja kamarin ulkopuoliseen tapahtumaan. START-koulutus on uusien jäsenten koulutus, joka perehdyttää nuorkauppakamaritoimintaan. Koulutuksessa kerrotaan kamaritoiminnan taustoista ja mahdollisuuksista mihin kamariura voi parhaimmillaankin mennä. Koulutuksessa käydään läpi niin oman kamarin toiminta kuin alueellinen, kansallinen ja kansainvälinen toiminta.

Mikkelin Nuorkauppakamarin vuoden 2016 puheenjohtaja Hanna Airas on tehnyt opinnäytetyönään Tervetuloa jäseneksi nuorkauppakamariin OPPAAN, josta löydät kattavat tiedot nuorkauppakamaritoiminnasta sekä vinkkejä omaan nuorkauppakamariuraan.

Jokaiselle koejäsenelle nimetään myös oma jc-kummi, jolta saat apua kaikkiin jc-kysymyksiin! Jos et tiedä omaa JC-kummiasi voit olla yhteydessä myös varapuheenjohtajaan (DP).

Koejäsenestä jäseneksi

Voit hakea jäsenyyttä heti kun olet osoittanut aktiivisuutesi ja kiinnostuksesi nuorkauppakamaritoimintaa kohtaan. Valinnat varsinaisiksi jäseniksi tehdään kamarin virallisissa kokouksissa, joita on kaksi kertaa vuodessa, vuosikokous keväällä ja vaalikokous syksyllä. Mikkelin Nuorkauppakamarin jäsenmaksu on 120 e/vuosi.

Hyödyt työnantajalle

Miten työnantaja voi hyötyä siitä, että työntekijä on nuorkauppakamarin jäsen? Lue alta hyödyt työnantajalle ja esitä perustelut miksi työnantajasi kannattaa maksaa jäsenmaksusi.

Mikkelin Nuorkauppakamari on osa kansainvälistä nuorkauppakamariverkostoa (Junior Chamber International, JCI).

Nuorkauppakamari on

  • 18-40-vuotiaiden aktiivisten vaikuttajien verkosto
  • sitoutunut saamaan aikaan kestävän vaikutuksen yhteisöissään
  • tarjoaa jäsenilleen verkostoitusmis ja kehittymismahdollisuuksia

Suomessa nuorkauppakamarilaisia on noin 5000. Maailmanlaajuisesti nuorkauppakamarilaisia on yli 200000 yli 100 maassa. Suomessa toimii 70 paikallista nuorkauppakamaria.

Nuorkauppakamaritoiminnassa jäsenet saavat mahdollisuuden mm.

  • kehittyä johtajana projektien ja virkojen kautta
  • kouluttautua edullisesti niin paikallisella, alueellisella, kansallisella kuin kansainvälisellä tasolla
  • laajaan kontaktiverkostoon.

Omien taitojen, tietojen ja ymmärryksen kehittämisen kautta nuorkauppakamarilaiset saavat parempia työkaluja vaikuttaakseen vastuullisesti tulevaisuuteen.

Jäsenenä työntekijä saa muun muassa seuraavat edut

  • Johtamis- ja projektikokemusta paikallisella, alueellisella, kansallisella ja kansainvälisellä tasolla
  • Laajat verkostot, joissa on monipuolista osaamista
  • Edullisia ja laadukkaita koulutuksia joiden aiheina ovat mm. ammatilliset kyvyt, viestintä, esiintymistaidot ja kouluttaminen
  • Jäsenmaksu voi olla yritykselle verotuksessa vähennettävä

Työntekijän jäsenyys nuorkauppakamarissa on edullinen sijoitus henkilöstön kehittämiseen.