Kamarista ponnistanut

Starttaamme nettisivuillamme uuden blogisarjan, jossa senaattorimme sekä uupuneet jäsenet kertovat kokemuksiaan siitä, miten nuorkauppakamaritoiminta on auttanut heitä etenemään urallaan. Kuulemme mielenkiintoisia haastatteluita niin yritys- kuin kuntamaailmasta. 

Kolmas osa piti kertoa pienen kunnan kunnanjohtajasta, mutta saimmekin haastatteluun Mikkelin kaupunkilehden päätoimittajan, Tapion. Tapsan perheeseen kuuluu Ulla-vaimon lisäksi kaksi lasta ja yksi lapsenlapsi.

Kamariura

Milloin olet toiminut aktiivisesti nuorkauppakamarissa?

Minut valittiin Jyväskylän nuorkauppakamarin jäseneksi 1991. Aktiiviuran loppui 1995, jolloin sain senaattorin arvon.

Olin hallitusvirkailija Jyväskylän kamarissa 1991-94. Viimeisen vuoden oli kamarin presidentti. Vuoden 1995 toimin alue 10:n aluejohtajana ja keskusliiton hallituksen jäsenenä.

Milloin sait senaattorin arvon ja mikä on senaattorinumerosi?

Sain senaattorin arvon 55041 kansallisessa vaalikokouksessa 1995. Oli yksi elämän kohokohtia, kun WP David Hide Oji ja NP Timo Haapaniemi luovuttivat arvonimen liki tuhannen kamarilaisen hurratessa. Grand Marinassa soi unohtumattomasta Tina Turnerin Simpy the Best.

Tapio on Mikkelin kaupunkilehden päätoimittaja.

Työelämä

Mitä teit työksesi, kun liityit kamariin?

Työskentelin taloustoimituksen esimiehenä sanomalehti Keskisuomalaisessa.

Millaista työtä teet nyt? Entä tässä välissä kamariurasi aikana?

Siirryin Keskisuomalaisesta 1997 Taloussanomiin uutispäälliköksi ja sitten 1999 Kauppalehteen toimituspäälliköksi. 2006 aloitin Länsi-Savon päätoimittajana, jonka lopetin 2013. Sen jälkeen olen ollut päätoimittajana Sisä-Suomen Lehdessä sekä projektipäällikkönä Sodan ja rauhan keskus Muistissa. Nykyisessä työssäni Mikkelin Kaupunkilehden päätoimittajana olen työskennellyt neljä vuotta.

Millaisia hetkiä tulee mieleesi työuraltasi, jolloin olet huomannut kamaritoiminnasta olleen hyötyä?

Puheenpitämisen varmuus kasvoi kamarissa selvästi. Enpä muista, että niitä olisin juuri ennen Kamaria juuri pitänytkään. Myös johtamiseen tuli arvokasta oppia, kun olin työelämässä vielä melko tuore esimies.

Mikä on suurin hyöty, mitä koet nuorkauppakamaritoiminnan antaneen työurallesi?

Suurin hyöty omalle kohdalleni on ollut näiden alussa mainittujen ”puolituttujen” muuttuminen ystäviksi. Edelleen kokoonnumme ajoittain ja sparraamme toisiamme työhön ja elämään liittyvissä kysymyksissä. Lounashetki kiireisen arjen keskellä ystävän kanssa on arvokas monessa mielessä. Kohdattu on monien kanssa niin palaveri- kuin afterski -pöydissä.

Mikä on parasta nuorkauppakamaritoiminnassa? Mikä on se syy, jonka takia nuorkauppakamaritoimintaan kannattaa lähteä tutustumaan?

Kamariin kannattaa mennä avoimin mielin. Silloin siitä saa aivan varmasti itsekin paljon. 

Stay tuned!

kesän aikana on tulossa useampi Kamarista ponnistanut -artikkeli. Luvassa on mm. useita eri alan yrittäjiä ja asiantuntijoita. Timantinkovien naisten virta jatkuu myös seuraavassa jutussa, kun ääneen pääsee (VIHDOIN) pienen kunnan pippurinen kunnanjohtaja.

Aikaisemmat artikkelit