Kamarista ponnistanut

Starttaamme nettisivuillamme uuden blogisarjan, jossa senaattorimme sekä uupuneet jäsenet kertovat kokemuksiaan siitä, miten nuorkauppakamaritoiminta on auttanut heitä etenemään urallaan. Kuulemme mielenkiintoisia haastatteluita niin yritys- kuin kuntamaailmasta. 

Artikkelisarjamme toistaiseksi viimeisimmässä jutussa ääneen päästetään kenties kamarimme aktiivisin senaattori Saara. Saara on viestinnän ammattilainen ja yrittäjä SaaraLiu:n takana.

Kamariura

Milloin olet toiminut aktiivisesti nuorkauppakamarissa?

Olen uupunut vuonna 2011 eli kymmenen vuotta sitten. Mutta olen senkin jälkeen ollut toiminnassa mukana projektiryhmäläisenä, yritykseni kanssa yhteistyökumppanina ja muutoinkin mukana menossa.

Saaran kuvan on ottanut Kontrastia.
Milloin sait senaattorin arvonimen?

Seinäjoella 2011, senaattorinumeroni on #70503.

Työelämä

Mitä teit työksesi, kun liityit kamariin?

Olin vielä kamariin liittyessä Nissenillä piilolinssiassistenttina, silmälääkärin vastaanottoavustajana ja optisena myyjänä. Siinä vaiheessa, kun aktiivisemmin tulin toimintaan mukaan olin Mikkelin seudun kehitysyhtiö Miset Oy:llä markkinointi- ja viestintätehtävissä.

Millaista työtä teet nyt? Entä tässä välissä kamariurasi aikana?

Olen viestintä-, koulutus- ja tapahtuma-alan yrittäjä.

Millaisia hetkiä tulee mieleesi työuraltasi, jolloin olet huomannut kamaritoiminnasta olleen hyötyä?

En tiedä olisinko ilman kamaritaustaa ja kamarin kautta tulleita kontakteja koskaan hypännyt täysipäiväiseksi yrittäjäksi. Y-tunnushan minulla on ollut jo vuodesta 1999, mutta opintojen kautta saatu tieto lisäsi ”tuskaa” eli tieto yritystoiminnan riskeistä oli varmaan keskimääräistä korkeampi.

Etenkin täysipäiväisen yrittäjyyden alussa kamarin kautta saatujen kontaktien avulla löysin myös uusia asiakkuuksia. Osa noista asiakkuuksista on edelleen. 

Kouluttajakoulutuksista on ollut hyötyä kouluttajana toimiessa. Esiintyminen sinänsä on harrastajateatterin kautta tuttua, mutta koulutuksista on saanut runsaasti vinkkejä ja eväitä nimenomaan kouluttajan näkökulmasta.

Mikä on suurin hyöty, mitä koet nuorkauppakamaritoiminnan antaneen työurallesi?

Verkostot ja niiden kautta tulleet ihmiset.

Mikä on parasta nuorkauppakamaritoiminnassa? Mikä on se syy, jonka takia nuorkauppakamaritoimintaan kannattaa lähteä tutustumaan?

Ihmiset ja mahdollisuudet heittäytyä omien mukavuusrajojen ylitse.

Enää en lupaa uusia haastatteluita. Verkkoja on kuitenkin vesillä ja Mikkelin kamarin viestintä saattaa vielä yllättää! Käy siis aika ajoin tarkistamassa some sekä nettisivumme, josko uusia tekstejä olisi julkaistu.

Aikaisemmat artikkelit