Kamarista ponnistanut

Starttaamme nettisivuillamme uuden blogisarjan, jossa senaattorimme sekä uupuneet jäsenet kertovat kokemuksiaan siitä, miten nuorkauppakamaritoiminta on auttanut heitä etenemään urallaan. Kuulemme mielenkiintoisia haastatteluita niin yritys- kuin kuntamaailmasta. 

Seuraavaksi esittelemme Juhon. Juhon perheeseen kuuluvat vaimo ja 11-vuotias tytär. Juho on osakas ja toimitusjohtaja Tilintarkastus Inkeröinen & Himanen Oy:ssä.

Kamariura

Milloin olet toiminut aktiivisesti nuorkauppakamarissa?

Liityin jäseneksi Mikkelin Nuorkauppakamariin vuonna 2000, jonka jälkeen olin vuosikymmenen ajan aktiivisesti mukana nuorkauppakamaritoiminnassa paikallisesti, alueellisesti ja valtakunnallisesti. Olen toiminut mm. kamarin puheenjohtajana vuonna 2003, aluejohtajana 2004, aluekokouksen kokouspäällikkönä, aluevaalitoimikunnan jäsenenä, SNKK:n talousjohtajana 2018 ja SNKK:n vaalilautakunnan jäsenenä.

Keskeinen virka varsinkin nuorkauppakamariurani jatkon kannalta oli oman kamarin puheenjohtajuus. Tulin valituksi kamarin puheenjohtajaksi varsin tuoreena jäsenenä ja puheenjohtajavuoden aikana minulle vasta tarkemmin selvisi, mistä nuorkauppakamaritoiminnassa on oikeastaan kysymys. Oma puheenjohtajavuosi toi mukanaan tietoa ja lisäsi ymmärrystäni nuorkauppakamarin tarjoamista mahdollisuuksista. Vuoden sain paljon uusia tuttavuuksia, joista monet ovat elinikäisiä ystäviä. Puheenjohtajavuoden kokemusten innostamana kiinnostuin hakeutumaan uusiin tehtäviin.

Juhon tyylinäyte aluejohtajakampanjasta vuodelta 2004.
Milloin sait senaattorin arvon ja mikä on senaattorinumerosi?

Sain senaattorinarvon vuonna 2010 ja senaattorinumero #70862.

Senaattori on ansioitunut yli 40-vuotias entinen JC, kamarin, kansainvälisen ja kansallisen senaatin, kansallisen ja kansainvälisen järjestön ainaisjäsen. Kamarissa hänellä on samat oikeudet kuin jäsenellä – paitsi ei äänioikeutta eikä jäsenmaksuvelvoitetta kamarille. Senaattorin arvon myöntää hakemuksesta maailmanpresidentti (WP).

Työelämä

Mitä teit työksesi, kun liityit kamariin?

Kamariin liittyessäni työskentelin elinkeinoasiamiehenä ja pian sen jälkeen siirryin tilintarkastustehtäviin. Olen toiminut lähes koko työurani ajan tilintarkastus- ja konsultointitehtävissä. Aikaisemmin työskentelin Deloittella ja DHS Oy Audit Partnersilla.

Millaista työtä teet nyt? Entä tässä välissä kamariurasi aikana?

Tällä hetkellä työskentelen osakkaana ja toimitusjohtajana Tilintarkastus Inkeröinen & Himanen Oy:ssä. Tilintarkastus Inkeröinen & Himanen Oy on suomalainen hyväksytty tilintarkastusyhteisö. Toiminta keskittyy pääasiallisesti Itä- ja Etelä-Suomen alueelle. Yritys tarjoaa asiakkailleen tilintarkastukseen, verotukseen ja yritysjärjestelyihin liittyviä palveluja vahvalla kokemuksella ja ammattitaidolla. Tavoitteena on huolehtia siitä, että yritys palvelee asiakkaitaan osaavasti, laadukkaasti ja tehokkaasti.

Millaisia hetkiä tulee mieleesi työuraltasi, jolloin olet huomannut kamaritoiminnasta olleen hyötyä?

Työuraani on mahtunut lukemattomia tapaamisia uusien ihmisten kanssa, esiintymisiä eri rooleissa ja projektien johtamista. Nuorkauppakamaritoiminta on mielestäni antanut eväitä kaikkiin näihin tilanteisiin.

Mikä on suurin hyöty, mitä koet nuorkauppakamaritoiminnan antaneen työurallesi?

Kamaritoiminnassa vietetty vuosikymmen on ollut minulle pitkäkestoinen esiintymis- ja vuorovaikutuskoulutus, sen arvoa ei voi rahassa mitata.

Mikä on parasta nuorkauppakamaritoiminnassa? Mikä on se syy, jonka takia nuorkauppakamaritoimintaan kannattaa lähteä tutustumaan?

Parasta nuorkauppakamaritoiminnassa ovat ihmiset ja positiivinen ilmapiiri.

Stay tuned!

Enää en uskalla luvata kunnanjohtajan haastattelua, mutta toivottavasti juttusarjaamme saadaan vielä muutama julkaisu tälle kesälle. Nyt toimitus siirtyy kuitenkin kesälaitumille, joten julkaisutahti hieman saattaa hidastua.

Aikaisemmat artikkelit