Kamarista ponnistanut

Starttaamme nettisivuillamme uuden blogisarjan, jossa senaattorimme sekä uupuneet jäsenet kertovat kokemuksiaan siitä, miten nuorkauppakamaritoiminta on auttanut heitä etenemään urallaan. Kuulemme mielenkiintoisia haastatteluita niin yritys- kuin kuntamaailmasta. 

Juttusarjan toisessa osassa haastattelemme Elisaa. Elisa työskentelee MPY Telecomilla asiakkuus- ja markkinointijohtajana. Elisa on naimisissa Jarin kanssa ja perheeseen kuuluu 11-vuotias tytär.

Kamariura

Milloin olet toiminut aktiivisesti nuorkauppakamarissa?

Vuosina 2005 – 2019 ainakin noin suurinpiirtein, en muista tarkkaan 😊. Muutamia projektipäälliikkyyksiä mm. Joulukonsertti (Vesa-Matti Loiri) ja Vuoden positiivisin Mikkeliläinen. Hallituksessa olin yhden vuoden Saara Liukkosen sihteerinä.

Joskus olin ääneen hallitusrooleja pohdiskellut Saaralle, että jos jotain harkitsen, niin en ainakaan (secy) -pestiä. Ja kuinkas kävikään!

Elisa työskentelee mikkeliläisen ICT-talon MPY Telecomin palveluksessa.

Työelämä

Mitä teit työksesi, kun liityit kamariin?

Olin MPY:n myymälässä myyntineuvottelijana. Verkostoituminen ja yritysyhteistyö oli melko vierasta omassa työroolissani tuohon aikaan. Suurin motivaatio kamariin liittymiseen ollut silloin lienee muutama puolituttu, hauskan oloinen toiminta mukaan lukien juhlinta sekä fiksujen samanhenkisten ihmisten seura.

Millaista työtä teet nyt? Entä tässä välissä kamariurasi aikana?

Mutkien kautta olen edennyt organisaatiossa nykyiseen asemaani johtotehtävissä ja rooli on elänyt vuosien aikana ylös- ja alaspäin sekä sivuille organisaatiossa. Mukaan on mahtunut niin esimies-, asiantuntija- kuin assistenttitehtäviäkin.

En ole koskaan ollut tittelin tai aseman kautta orientoituva, vaan tekemistäni on ohjannut vastuuntunto ja halu saada asioita aikaan. Olen hypännyt siihen rooliin missä milloinkin on tekijää tarvittu. Niin myös nykyiseen rooliini. Näen että urakehitykseni ei ole määrätietoisesti tai laskelmoiden suunniteltu vaan luonnollinen seuraus tekemisestä ja asenteesta.

Millaisia hetkiä tulee mieleesi työuraltasi, jolloin olet huomannut kamaritoiminnasta olleen hyötyä?

Kamarissa pääsi tekemään monia asioita ensimmäistä kertaa, usein vaihtelevallakin menestyksellä. Muistan oman puhekilpailu -suoritukseni. Epävarmana ja haparoiden vedin läpi, mutta lopulta onnellisena siitä että tulipahan kokeiltua. Ensimmäinen kerta on aina pahin! Esiintymisvarmuus kehittyy kamarissa kuin varkain. Yritysvierailut opetti monenlaisia asioita yritysten toiminnasta ja johtamisesta. Projektipäällikkyydet opetti ihmisten innostamisesta ja motivoinnista.

Mikä on suurin hyöty, mitä koet nuorkauppakamaritoiminnan antaneen työurallesi?

Suurin hyöty omalle kohdalleni on ollut näiden alussa mainittujen ”puolituttujen” muuttuminen ystäviksi. Edelleen kokoonnumme ajoittain ja sparraamme toisiamme työhön ja elämään liittyvissä kysymyksissä. Lounashetki kiireisen arjen keskellä ystävän kanssa on arvokas monessa mielessä. Kohdattu on monien kanssa niin palaveri- kuin afterski -pöydissä.

Mikä on parasta nuorkauppakamaritoiminnassa? Mikä on se syy, jonka takia nuorkauppakamaritoimintaan kannattaa lähteä tutustumaan?

Kamaritoimintaan voi lähteä mukaan määrätietoisesti itseään kehittämään haluamassaan osa-alueessa. Uskon kuitenkin, että kamaritoiminta tulee opettamaan sinulle jotain vielä enemmän ja parempaa, jotain mitä et itsekään osaa ennalta arvata tai hakea!

Ja niin kuin elämässä usein muulloinkin, hyvät asiat ymmärtää vasta myöhemmin. Näin jälkikäteen voisin jossitella, että olisinpa ollut ahkerampi kamarilainen, olisin saanut siltä vieläkin enemmän! On se vaan huippuhieno järjestö, johon onneksi eksyin mukaan.

Kiitollisena kamarivuosia muistellen, Elisa!

Stay tuned!

kesän aikana on tulossa useampi Kamarista ponnistanut -artikkeli. Luvassa on mm. useita eri alan yrittäjiä ja asiantuntijoita. Timantinkovien naisten virta jatkuu myös seuraavassa jutussa, kun ääneen pääsee pienen kunnan pippurinen kunnanjohtaja.

Aikaisemmat artikkelit