JICCELI CUP 2020

Yksi ilta Saimaan rannalla voi aikaan saada sen, ettei kukaan 15-henkisestä ryhmästä voi katsoa enää tuorekurkkuja samalla tavalla. Miten muovikuorinen närpiöläinen liittyy Saimaaseen ja ryhmään eri alojen ihmisiä, jotka eivät kaikki toisiaan tunteneet? Syynä tähän on kaksi (tai virallisesti kolme) kirjainta: JC(I).

Mennäänpä ajassa hieman taaksepäin. Koronakesä 2020. Kun ensin ei saanut tehdä mitään ja sitten kaikki toviksi vapautui. Tuohon hetkelliseen vapaudenjaksoon osuu tapaaminen, jossa tätä kirjoittava Mari (38,5 vuotta) lähti Mikkelin kirkkopuistoon tapaamaan itselleen tuntemattomia henkilöitä. Paikalliset tietävät, että kirkkopuistoon asennettiin juuri syystäkin valvontakamerat ja tämän vuoksi pientä painetta tuli siitä, että osuuko oikeiden, uusien ihmisten kanssa samaan seurueeseen. Onneksi näin kävi ja nuorkauppakamarin koejäsenprojektin muut osallistujat löysivät toisensa ja tiensä viileälle nurmikolle ideariiheen.

Tapaamisen syy oli, että koejäsenten tehtävä oli järjestää JICCELI CUP 2020. Toisin sanoen koejäsenten ja senaattoreiden pienet kesäkarkelot, joissa on ohjattua ohjelmaa. Tuumasta toimeen! Muut olivat jo toisensa tavanneet ja kesäisten kisailujen ohjelmarunko oli jo hyvin koossa. Ajankohdaksi sovimme elokuun 8. päivän. Se tuntui vielä tuossa heinäkuun alussa kaukaiselle ajankohdalle.

Pikakelaus heinäkuun yli: Onkin jo elokuun alku ja JICCELI CUP 2020 on täällä! Kokoonnumme Saimaan rannalle upeaan kiinteistökokonaisuuteen senaattori-Mervin kotiin. Kaunis hellepäivä, puitteet ja ihmiset tuntuvat jollekin unenomaiselle hetkelle irti todellisuudesta, mutta ei; kyllä nämä kaikki ihmiset ovat aidosti läsnä ja aidosti mukavia. Alun tutustumisen ja Bistro Holvin sangen herkullisen ”pienen välipalan” jälkeen astuivat kuvioihin nuo muovikääreiset närpiöläiset. Itse vältyin närpiöläiseltä, koska osasin arvioida sentilleen 47 cm:n matkan, mutta ne, joilla pituusarviot menivät huti, olivat kohta kurkku jalkojen välissä ja kiireen vilkkaa juoksivat tehtävärataa ympäri. Tässä kohden totean, että on monia tapoja liikkua kurkun kanssa ja en kirjaan näistä tavoista häveliäisyyteen vedoten sen enempää.

Kuva: Aleksi Ikonen
Kuva: Aleksi Ikonen
Kuva: Aleksi Ikonen
Kuva: Aleksi Ikonen
Kurkkuviestin voittajien on helppo hymyillä. Kuva: Katariina Kovanen.

Kisailimme kurkkuviestin lisäksi myös pakohuonepelissä joukkueittain. Hyvin, hyvin mielenkiintoiset tehtävät ja todella paljon oli tähän nähty vaivaa. Meidänkin joukkueemme sai kilistää lopussa leikatulla konjakilla Mannerheimin kunniaksi. Illan kruununa oli myös väittely, jossa pääsimme harjoittelemaan sangen tarkoin säännöin varustettua väittelykulttuuria nuorkauppakamarilaisten keskuudessa. Kaunis päivä ja elokuinen ilta jo sinällään ovat hienoja kokemuksia täällä Järvi-Suomessa, mutta itselleni mieleen jäi kyllä vahvimmiten mieleen ihmisten avoimuus, ystävällisyys ja hersyvä huumori. Sosiaalinen erakko, miksi itseni miellän, viihtyi seurassa oikein hyvin. Katsotaan missä ja milloin jälleen tavataan! Viimeistään JICCELI CUP 2021:ssä!

Jutun kirjoittaja on uusi koejäsenemme Mari Harlin