Jäsenesittely: osa I

Mikkelin Nuorkauppakamarissa on monipuolinen kattaus jäseniä. Vuoden 2020 aikana haluamme tuoda esiin erilaisia jäsentarinoita eli blogia kannattaa lukea jatkossakin!

Rohkeasti ensimmäisenä esittelyvuorossa on koejäsen, monien projektien aktiivinen osallistuja sekä viestintätiimimme jäsen, Soili.

Nimi: Soili Nousiainen

Milloin ja miksi liityit Mikkelin Nuorkauppakamariin?
Liityin Nuorkauppakamariin tammikuussa 2019, koska halusin päästä vaikuttamaan asioihin ja mukaan upeaan porukkaan. Opiskeluaikoina olin aktiivisesti mukana ainejärjestötoiminnassa ja nyt tovin vierähdettyä opiskeluista iski kaipuu järjestötoimintaan.

Paras kirja, jonka olet lukenut? Miksi?
Harry Potter ja Kuoleman varjelukset. Ensimmäinen kirja, jonka luin englanniksi ja oli rohkaisevaa huomata miten hyvin osasin lukea englanniksi! Sen jälkeen lukenut paljon kirjoja englannin kielellä ja samalla kehittänyt omaa kielitaitoa.

Mihin olet aina halunnut matkustaa? Oletko toteuttanut haaveesi?
Uuteen Seelantiin ja Australiaan. En ole vielä, mutta haaveissa olisi että häämatka kohdistuisi sinne muutaman vuoden päästä.

Mikä on ns. ”oma juttusi”, josta et luovu?
Huonot läpät! En pysty lopettamaan niiden kertomista, vaikka haluaisin. Usein olen myös ainut kenen mielestä ne ovat hauskoja.

Mikä on siistein juttu nuorkauppakamariurallasi?
Päämaja kirpputorin järjestäminen syyskuussa 2019. Oli mahtavaa olla järjestämässä niin hyvin onnistunutta tapahtumaa ja päästä tekemään koko projektia. Sain nähdä miten projekti hoidetaan alusta loppuun ja tapahtumasta tuli paljon positiivista palautetta.

Soili Nousiainen lempirojektinsa Päämaja-kirpputorin kahviossa. Soili on kuvassa toisena oikealla. Kuva: Tiina Ylönen.

Jos saisit käydä lounaalla jonkun henkilön kanssa ja kysyä häneltä mitä vain, kuka se olisi ja mitä kysyisit?
Isoäitini, joka ei ole enää elossa. Haluaisin kysyä häneltä hänen ajastaan lapsena Karjalassa, kun en lapsena siitä osannut vielä puhua ja kysyä. Tässä vaiheessa omaa elämää sitä ehkä osaisi paremmin ymmärtää mitä kaikkea hän oikeasti joutuikaan kokemaan omassa nuoruudessaan.

Kuvaile persoonaasi neljällä sanalla.
Rauhallinen, ystävällinen, hauska ja tarkka.

Mikä on parasta Mikkelissä?
Se kun luonto on niin lähellä! Vaikka päivittäin liikkuukin lähinnä keskustan alueella niin pääsee helposti katselemaan myös luonnon ihmeitä. Etenkin Urpolasta ja Kalevankankaalta löytyy ihania lenkkeilypolkuja, mutta luontoa lähelle pääsee myös jo ihan Pankalammella.