IHAN MIKKELISTÄ -VERKKOPALVELULLE MENESTYSTÄ SUOMEN NUORKAUPPAKAMARIEN KANSALLISESSA VUOSIKOKOUKSESSA

Mikkelin Nuorkauppakamarin vuosi sitten lanseeraama Ihan Mikkelistä -verkkopalvelu palkittiin Suomen Nuorkauppakamarien kansallisen vuosikokouksen palkintogaalassa viikonloppuna. Palkintogaala järjestettiin osana kansallista vuosikokousta, joka järjestettiin olosuhteiden vuoksi virtuaalitoteutuksena.

Ihan Mikkelistä -verkkopalvelu sai arvostetun Suomen Senaatin rahapalkinnon. Senaatin palkinto on ainoa rahapalkinto, jonka kamarit voivat toiminnastaan saada. Suomen Senaatin palkintoraati kiitti puheessaan kamareita laadukkaista hakemuksista, joita tuli yhteensä 13 kappaletta. Palkinto jaetaan paikalliselle nuorkauppakamarille tunnustuksena parhaasta yhteiskunnan kehittämiseen tähtäävästä projektista.

Suomen Senaatin palkinto on jatkoa Ihan Mikkelistä -verkkopalvelun menestykselle, sillä projekti palkittiin maaliskuussa Suomen Nuorkauppakamarien Alue B:n, johon kuuluu 13 nuorkauppakamaria, palkintogaalassa alueen parhaana projektina.

”Senaatin palkinnon keskeinen kriteeri on yhteiskunnallinen vaikuttavuus. Tänä vuonna hakemukset olivat jälleen kovatasoisia, mutta voittaja oli kuitenkin selvä. Mikkelin Nuorkauppakamari oli Ihan Mikkelistä -verkkopalvelullaan ajan hermoilla ja reagoi nopeasti yhteiskunnassa tapahtuneeseen muutokseen. Verkkopalvelu saattoi yhteen paikalliset avuntarjoajat ja apua tarvitsevat” -Suomen Senaatin puheenjohtaja Jarno Kanninen

Mikkelin Nuorkauppakamari on voittanut Senaatin palkinnon edellisen kerran vuonna 2000 ja vuonna 2008 palkinto jaettiin kahden kamarin kesken, joista toinen oli Mikkeli Nosto -elinkeinoseminaarin järjestämisellä.

Yhteistyötä

”Ihan Mikkelistä oli lähtölaukaus syvemmälle yhteistyölle Mikkelin Kehitysyhtiö Miksein ja Jukka Kumpusalon kanssa ja projektin tiimoilta olimme yhteydessä useisiin paikallisiin toimijoihin. Olen todella tyytyväinen palvelun monipuolisuudesta ja projektitiimimme reagointinopeudesta, sillä palvelu oli pystyssä alle viikko sen jälkeen kun hallitus oli julkistanut poikkeustilan. Palvelu auttoi niin paikallisia yrityksiä kuin kaupunkilaisia uuden tilanteen edessä”, -Mikko Oksanen, Ihan Mikkelistä -verkkopalvelun projektipäällikkö Mikkelin Nuorkauppakamarista

Tuki jäsenistön aktivoimiseen

”Palkintojen tuoma näkyvyys ja Senaatin palkinnon rahallinen tuki auttavat meitä kehittämään toimintaamme kohti yhdistyksemme visiota olla aktiivisin ja rohkein suunnannäyttäjä Mikkelin alueella. Tulemme käyttämään rahapalkinnon toimintamme kehittämiseen, jotta yhä useampi itsensä kehittämisestä ja verkostoitumisesta kiinnostunut nuori aikuinen löytäisi mukaan toimintaamme. Mikkelin Nuorkauppakamari on luovuttanut ihanmikkelista.fi -verkkosivun ja palvelun kehittämisen Mikseille. Yhteistyö Miksein kanssa on jatkunut projektin jälkeen kuitenkin peräti kahdessa uudessa projektissa ja koko ajan pidetään silmät auki. Nuorkauppakamaritoiminnan keskiössä on kokeilukulttuuri ja alustana toimiminen uusille ideoille” – Mikkelin Nuorkauppakamarin puheenjohtaja Jenni Oksanen

Ihan Mikkelistä -projektissa mukana oli Mikkelistä nuorkauppakamarista Mikko Oksanen, Jenni Oksanen, Joel Maunula, Katariina Kovanen ja Sara Kaijansinkko.

Suomen Senaatti

Suomen Senaatin jäsenet koostuvat Suomen Nuorkauppakamarit ry:n toiminnassa ansioituneista, yleensä yli 40 vuotiaista, entisistä ja nykyisistä nuorkauppakamarien jäsenistä, joille Junior Chamber International -maailmanjärjestö on myöntänyt senaattoriarvon. Yhdistys kuuluu osana JCI Senate Internationalin Inc. maailmanlaajuista järjestöä. Suomessa senaattoreita on noin 1500 henkeä. Suomen Senaatin pääasiallinen tehtävä on tukea ja auttaa paikallisia nuorkauppakamareita ja edistää niiden toimintaa. Yhdistys edistää myös jäsenistönsä keskinäistä toimintaa ja ystävyyttä. Senaatti on myös vahva elinkeinoelämän suhdetoimintajärjestö. Palkinto luovutetaan Suomen senaatin vuosikokouksessa elokuussa ja palkinnon saaminen edellyttää vuosikokouksessa projektin esittelyä paikan päällä.

Lisätietoja

Mikkelin Nuorkauppakamari
Mikko Oksanen
mikko.oksanen@jci.fi
040 9619 9224

Mikkelin kehitysyhtiö Miksei
Jukka Kumpusalo
jukka.kumpusalo@mikseimikkeli.fi
044 794 5694