Etelä-Savon JC-Kilta 10-vuotta – Nuorkauppakamarilaisten vaikuttamista jo vuosikymmenen ajan

Tänä vuonna tulee kuluneeksi kymmenen vuotta siitä, kun Etelä-Savon kauppakamarin alaisuuteen perustettiin JC-Kilta. Ajatus killan perustamisesta tuli entiseltä Etelä-Savon kauppakamarin toimitusjohtajalta, Markku Kakriaiselta.

Markku oli jutellut silloisen kollegansa, Keski-Suomen kauppakamarin toimitusjohtaja Uljas Valkeisen kanssa ja kuullut hyvistä kokemuksista killan toiminnasta. Markku soitti Mikkelin Nuorkauppakamarin vuoden 2010 puheenjohtajalle, Saara Liukkoselle, että eiköhän tällainen käynnistetä Etelä-Savossakin. Siitä se ajatus sitten lähti. Melko nopealla aikataululla kevättalvella luotiin raamit ja säännöt sekä käynnistettiin haku. Ensimmäiset kiltalaiset valittiin kolmikolla Markku, Saara ja Suomen Nuorkauppakamarit ry:n B-alueen aluejohtaja Jarkko Mattila. Etelä-Savossa tehtiin linjaus, että JC-Kiltalaiset valitaan kaikkiin muihin valiokuntiin paitsi tilintarkastusvaliokuntaan sekä osastojen hallituksiin. Ensimmäisen kerran JC-Kiltaiset osallistuivat kokouksiin keväällä 2010. JC-Killan ensimmäisenä puheenjohtajana toimi Marko Palhomaa. JC-Killan myötä tehtiin myös historiaa siinä mielessä, että Saara oli ensimmäinen naispuolinen jäsen liikennevaliokunnassa koko sen historian aikana.

Kautta historian ensimmäiset JC-Kiltalaiset valiokunnissa olivat:
Koulutusvaliokunta: Maisa Kantanen, varajäsen Jarkko Sanisalo
Liikennevaliokunta: Saara Liukkonen, varajäsen Tommi Pöllänen
Kaupan- ja palvelualan valiokunta: Sari Tiihonen, varajäsen Jarkko Sanisalo
Viestintävaliokunta: Ulla Torniainen, varajäsen Saara Liukkonen
Teollisuusvaliokunta: Sanna Väisänen, varajäsen Marko Palhomaa

Näiden lisäksi Etelä-Savon kauppakamarin Mikkelin osaston hallitukseen valittiin Marko Palhomaa ja Pieksämäen osaston hallitukseen Tommi Pöllänen.

JC-Killan perustajajäsenet

Mikä ihmeen JC-Kilta?

Etelä-Savon JC-Kilta on Mikkelin, Pieksämäen ja Savonlinnan Nuorkauppakamareiden sekä Etelä-Savon kauppakamarin yhteinen tulevaisuuden tekijöiden kilta. Kilta tarjoaa jäsenilleen mahdollisuuden vaikuttaa alueen elinkeinoelämään sekä vahvistaa omaa osaamistaan kauppakamarin valiokuntatyöskentelyn sekä koulutusten kautta. JC-Killan kautta nuorkauppakamarilaiset pääsevät myös vahvistamaan omia verkostojaan alueella sekä saamaan oppia kokeneemmilta yritysjohtajilta. JC-Killan avulla myös kauppakamari saa tuoreita näkemyksiä valiokuntatyöskentelyyn sekä vaikuttamistyöhön.

Jo kymmenen vuotta alueen nuorkauppakamarilaiset ovat päässeet mukaan JC-Kiltaan ja osaltaan kehittämään Etelä-Savoa. Toiminta on täyttänyt sille asetetut tavoitteet ja JC-Kilta on vakiinnuttanut roolinsa osana Etelä-Savon kauppakamarin toimintaa. Innolla kohti seuraavaa täyttä kymppiä!

Muistattehan, että Etelä-Savon JC-Kiltaan voivat hakeutua kaikki eteläsavolaiset nuorkauppakamarilaiset. JC-Kiltaan valitaan jäsenet kaksivuotiskaudeksi ja haku avautuu aina syksyllä. Tervetuloa mukaan!

Teksti: Saara Liukkonen #70503 ja Tiina Ylönen