DREAM AND LEAD BIG

Suomen Nuorkauppakamareiden kansallista vaalikokousta vietettiin 9.-11.10. Helsingissä Original Sokos Hotel Presidentissä. Ottaen huomioon tämän vallitsevan maailmatilanteen, josta jokainen on varmasti saanut jo tarpeekseen, ei tällaisten tapahtumien järjestäminen ole ollenkaan itsestäänselvyys.

Ensimmäisenä täytyy siis kiittää järjestävää organisaatiota, Havis Amandan Nuorkauppakamaria, loistavista järjestelyistä ja uskomattomista ponnistuksista jokaisen kokousosallistujan turvallisuuden eteen. Käsidesit ja turvavälimuistuttelut olivat paikallaan ja etäosallistujille oli järjestetty livestreamia lähes jokaisesta kokousviikonlopun käänteestä. Ehkäpä tämä onnistunut kokemus lisää etäosallistumismahdollisuuksia myös tulevaisuudessa varsinkin, jos tämä ”uusi normi” on tullut jäädäkseen.

Itselleni vaalikokous oli ensimmäinen livejiiceetapahtuma vuoden 2019 maailmankokouksen jälkeen ja täytyy sanoa, että kyllä olikin jo ikävä. Oli hauskaa nähdä vanhoja tuttuja ja osallistua GA:n (vaikkakin toki vain katsojan roolissa) ja jännittää Keskusliiton henkilövalintoja. Olisi ollut toki vielä hauskempaa, jos vanhoja tuttuja olisi voinut vaikka pikkasen halata tai jos GA:n jännittynyttä ilmaa ei olisi tarvinnut hengittää kasvomaskin läpi, mutta olipahan ainakin erilaista.

 

Vaalipaneelissa kysyttiin tiukkoja kysymyksiä ensi vuoden tekijöiksi hakevilta. (Kuva: Sanni Kirmanen)

Kokousviikonlopun teema oli Dream and Lead Big. Ohjelma oli täynnä mielenkiintoisia keynote-puheenvuoroja ja ne oli jaettu kolmeen teemaan, jotka olivat Vastuullisuus, Tulevaisuus ja Johtajuus. Perjantaina kuultiin puheenvuorot muun muassa Helsingin kaupungin apulaispormestarilta Nasima Razmyarilta ja ulkoministeri Pekka Haavistolta. Nykyisenä helsinkiläisenä erityisesti Nasiman puheenvuoroa kuunteli mielellään, sillä vaikka tässä kaupungissa tietyt lieveilmiöt korostuvat moneen muuhun paikkakuntaan verrattuna, ajatellaan täällä todella modernisti kaupunkikehittämisestä ja koko kaupungissa on vahva halu olla maailman toimivin kaupunki. Voisin jopa sanoa, että monella kaupungilla voisi olla tarve napata pari vinkkiä pääkaupungilta.

 

Ulkoministeri Pekka Haavisto oli yksi viikonlopun key note -puhujista (Kuva: Sanni Kirmanen)

Toinen suuresti ajatuksia herättänyt ohjelma oli Tampereen Nuorkauppakamarin fasilitoima kantasoluhaaste-paneelikeskustelu. Paneelissa ääneen pääsi niin kantasolusiirteen saaneita ja heidän läheisiään kuin myös kantasoluja luovuttaneita henkilöitä. Lisäksi mukana keskustelussa oli kantasolurekisterin ylilääkäri Matti Korhonen, jonka ammattitaito ja tietämys toivat hienon sävyn keskusteluun. Tnkk on heittänyt kantasoluhaasteen kaikille kamarilaisille ja toivonkin, että monet teistä on kantanut kortensa kekoon ja liittynyt rekisteriin. Kantasoluhaasteen tavoitteena on kerätä 500 uutta vapaaehtoista luovuttajaa rekisteriin lokakuun 2020 loppuun mennessä. Peukut pystyyn, että tavoite saavutetaan.

 

Mikkeliä edusti Helsingissä presidenttimme vuosilta 2018, 2019 ja 2020. (Kuva: Sanni Kirmanen)

Viikonlopun kruunasi hieno iltagaala ja iso liuta uusia senaattoreita. Vaikka tanssilattiaa ei näihin juhliin ollut rakennettu ja valomerkki nähtiin ennätysaikaisin, oli mukava juhlistaa onnistunutta viikonloppua kamariystävien kanssa. Toivon, että seuraavaan kamariviikonloppuun ei mene taas vuotta ja että saadaan pian juhlia maskivapaasti vähän pienemmillä turvaväleillä. Ja ihan tosi isolla joukolla Mikkelin nuorkauppakamarilaisia, eikö vaan?

Blogitekstin on kirjoittanut PRES 2018, Sanni Kirmanen