Businesstreffit: Mikkelin kehitysyhtiö Miksei Oy

Businesstreffit ovat kamarilaisille verkostoitumistilaisuuksia ja yrityksiin tutustumisia. Treffien nimen mukaisesti on niissä myös matcheja tullut. Minä olen vuorostani jo hyvin mones kamarin hallituksessa oleva LOM eli tapahtumavastaava, joka parhaimman mahdollisen tiedon mukaan yrittää tarjota jäsenillemme toivottua ohjelmaa. Työelämän amorina pääsen toimimaan noin kerran kuukaudessa, kun järjestän treffitapaamisia yrityksiin. Kepeästä nimestä huolimatta olemme liikkeellä aina tositarkoituksessa.Viimeksi olemme käyneet Businesstreffeillä Mikkelin kehitysyhtiö Miksei Oy:llä helmikuussa 2020. Tuma-taloon saapuessa kamarilaisia oli vastassa tuttu työelämän amor eli minä sekä Miksein iloinen toimitusjohtaja Juha Kauppinen ja Heidi Lampinen.

Pureuduimme Juhan esitelmässä Miksei Mikkelin toimintaan sekä tulevaisuuden näkymiin. Oli mielenkiintoista kuulla yritysprojekteista sekä käynnissä olevista hankkeista. Miksei Mikkelin slogan kyllä sulattaa kovimmankin pessimistisavolaisen hörähtämään ilosta. ”MikseiMikkeli ja Yrittäjä juttelivat. Yrittäjä voitti.”

Miksei Mikkelin tarkoitus on auttaa yrityksiä menestymään. ”Olemme rohkea ja heittäytyvä asiantuntijoiden, tekijöiden ja visionäärien joukko. Teemme työtä, jotta seudun yrittäjillä olisi asiat hyvin – nyt ja tulevaisuudessa. Tarjoamme yrityksesi käyttöön Mikkelin kaupungin yrityspalvelut puolueettomasti, luottamuksellisesti ja henkilökohtaisesti.”

Heidi kertoi Eurooppalaisesta yrittäjävaihto-ohjelmasta, joka tarjoaa väylän kerätä kansainvälistä kokemusta yritystoiminnasta. Ohjelman kautta tuore yrittäjä tai yritystoiminnan perustamisvaiheessa olevan henkilö voi hakea muuhun Euroopan maahan yrittäjävahtoon!

Illan päätteeksi pääsimme keskustelemaan treffien tärkeimmästä kysymyksestä, eli siitä miten tapaisimme uudelleen. Lähdimme rohkeasti heittämään ideoita, miten me voisimme olla hyvä kumppani Miksei Mikkelille ja pohdimme, mitä Mikkelin kehitys tuo tullessaan ja mille Miksein tulevaisuus näyttää.

XOXO see you soon!

Businesstreffien järjestäjä
Katariina Kovanen
Mikkelin Nuorkauppakamarin hallitus 2020
LOM