YHTEISKUNNALLINEN VAIKUTTAMINEN

Yhteiskunnan palveleminen on elämän parasta työtä!

Mikkelin nuorkauppakamari on koko olemassa olonsa aikana vaikuttanut myönteisesti ympäröivään yhteiskuntaan. Kansalliset projektit kamari on toteuttanut säntillisesti ja se onkin saanut useina vuosina tunnustusta hyvin tehdystä työstä.

Kamarit ovat olleet monissa asioissa edelläkävijöitä ja edelleen yhteiskunnallinen vaikuttaminen on olennainen osa kamaritoimintaa.

2000-luku on tuonut Mikkelin kamarin toimintaan jotakin uutta, mutta myös vanhoja, toimivia projekteja, on toteutettu. Vuoden Mikkeliläinen on palkittu vuodesta 1978 lähtien ja edelleen se on arvostettu tunnustus saajalleen. Joulupuu, JC-kilta, MiunMikkeli, Projob, NOSTO sekä Vuoden Positiivisin Mikkeliläinen ovat viimeisen vuosikymmenen tulokkaita, jotka ovat tarjonneet ja tarjoavat jatkossakin mielekästä tekemistä, oppimisen paikkoja sekä ennen kaikkea verkostoitumista ja näkyvyyttä kamaritoiminnalle.

Vaikutamme yhteiskunnassa positiivisesti!

JC-kilta tuottaa tulevaisuuden tekijöitä kauppakamarin valiokuntiin

JC-kilta eli Etelä-Savon kauppakamarin ja Mikkelin, Pieksämäen sekä Savonlinnan seudun nuorkauppakamareiden yhteinen tulevaisuuden tekijöiden kilta perustettiin vuonna 2010. Se tarjoaa nuorkauppakamarin jäsenille mahdollisuuden vaikuttaa ja vahvistaa omaa osaamista kauppakamarin valiokuntatyöskentelyn sekä koulutusten kautta. Kilta auttaa molempia järjestöjä vahvistamaan omaa toimintaansa. JC-killalta kauppakamarin edunvalvontaan ja toimintaan saadaan tuoreita näkemyksiä. Killan avulla nuoremmilla taas on mahdollisuus oppia kokeneemmilta yritysjohtajilta.

Aiemmin vastaavan tyyppinen kiltatoiminta on aloitettu Keski-Suomen kauppakamarin ja sen seudun nuorkauppakamareiden sekä Kymenlaakson kauppakamarin ja alueen nuorkauppakamareiden kanssa. Jokaisella alueella on kiltatoiminta tehty oman näköiseksi.

JC-killan jäsenet toimivat jäseninä jokaisessa Etelä-Savon kauppakamarin valiokunnassa (pois lukien tilintarkastusvaliokunta) sekä osastojen hallituksissa. JC-kilta toimii kiltamaisesti kauppakamarin toimitusjohtajan alaisuudessa.

JC-kilta tarkoituksena on toimia verkottumisväylänä nuorille vaikuttajille sekä toisaalta järjestää kauppakamarinjäsenille tapahtumia ja verkottumisen paikkoja. JC-killan kautta yhdistyy kauppakamarin ja nuorkauppakamarinyhteinen tekeminen. Ei tehdä asioita päällekkäin, vaan yhdessä toinen toistaan tukien. JC-killan kärkiprojekteina on nuorten aikuisten työllistyminen sekä yrittäjien sukupolvenvaihdoksen tukeminen ja edistäminen.

JC-kiltaa aktiivisesti Etelä-Savossa edistänyt, nyt jo senaattorina #70503 toimiva, Saara Liukkonen kehuu killan toimintaa: ”JC-kiltatoiminta mahdollistaa nuoremman polven näkemysten mukaan saamisen valiokuntatyöskentelyyn sekä tarjoaa kiltalaisille loistavia verkostoitumismahdollisuuksia. Etelä-Savon kauppakamarin toimitusjohtaja Markku Kakriainen on ollut vahvassa roolissa JC-killtaa perustaessa ja hän on omalla työllään aktiivisesti syventänyt yhteistyötä”, jatkaa Saara.

Lähde: Mikkelin Nuorkauppakamari ry:n Historiikki- kirja, joka tehtiin kamarin 50- vuotis juhlapaivään.