Rakkaat Nuorkauppakamarilaiset ja muut lukijat!

Vuodesta on taas vierähtänyt reilu kolmannes. Ainakin itselleni ajankulun nopeus on aina yhtä suuri ihmetyksen aihe. Miten nyt voi olla jo toukokuu, vastahan vuosi vaihtui ja oma kauteni puheenjohtajana alkoi?

Ajankulkua tulee usein ajateltua negatiivisena asiana. Taaskaan en ehtinyt tekemään sitä mitä etukäteen suunnittelin, en työelämässä, ystävyyssuhteissa enkä harrastustoiminnassa. Varsinkin Nuorkauppakamarin vuosi per virka periaate tuntuu usein kohtuuttomalta. Huomaa, ettei ole edes päässyt vielä vauhtiin, kun täytyy jo alkaa ajatella seuraajiaan samassa virassa ja omaa seuraavaa vuotta. Hyvät kehittämisajatukset ja käytäntöjen muutostoiveet tuntuvat vuosi vuoden jälkeen kaatuvan siihen, ettei yksinkertaisesti aika riittänyt. Ei ehtinyt, vaikka olisi halunnut.

Projektitoiminnassa vuoden vauhdin tuntee erityisen hyvin. Jopa vuosittain toistuvat projektit tuntuvat tulevan deadlineineen eteen aina yhtä yllättäen. Joka kerta projektin päätöspalaverissa tai –karonkassa hoetaan samaa: ”Ensi vuonna suunnittelu ja valmistelu täytyy aloittaa aiemmin, ainakin pari kuukautta aiemmin kuin tänä vuonna.” Ja samaa mantraa hoetaan taas seuraavan vuoden projektin loppuraportissa.

Ajankulun voi kuitenkin nähdä myös positiivisena asiana. Vauhti tuo mukanaan paitsi vaarallisia tilanteita, myös nopeaa kokeilua, improvisointia ja mahtavia onnistumisen elämyksiä, kun kaikkia fysiikan lakeja uhmaten projekti onnistuukin yli odotusten. Vuosi per virka periaatetta noudattavassa harrastustoiminnassa ei myöskään ole niin vakavaa, vaikkei edellisenä vuonna valittu pesti tunnukaan nyt enää ykkösjutulta. Vuosi menee niin hujauksessa, ettei epäsopivassa virassa ehdi turhia kärvistelemään!

Näillä terveisillä haluankin kannustaa kaikkia Mikkelin Nuorkauppakamarilaisia lähtemään rohkeasti mukaan sekä kamarin omiin projekteihin vielä tänä vuonna että virkahakuihin Mikkelissä, alueella ja kansallisestikin vuodelle 2018. Nuorkauppakamarivuodet ovat rajatut, joten mukaan kannattaa hypätä rohkeasti ennemmin ajoissa kuin liian myöhään. Tästäkin vuodesta on vielä kaksi kolmasosaa jäljellä, joten kiinnittäkää turvavyöt ja tulkaa aktiivisesti mukaani Lennolle 2017!

Maisa Kantanen
Puheenjohtaja 2017

No Comments Yet.

Leave a comment

You must be Logged in to post a comment.